This page is available only in hungarian language.

VEKOP 2.1.7-15-2016-00626

Komplex gépjármű- és flottamenedzsment alkalmazások felhő alapon, közlekedésbiztonsági funkciókkal és harmadik feleknek nyújtott kiegészítő szolgáltatásokkal

Projekt leírása

A General Mechatronics Kft 2012 decemberében alakult, fő tevékenysége a mérnöki tevékenység, a műszaki tanácsadás és elektronikai termékek teljes körű fejlesztése, gyártása.

A 63 927 840 Ft összköltségű projekt keretében egy IoT (Internet of Things) technológiákat alkalmazó, teljesen külön üzletágakban tevékenykedő partnerek számára is értékes szolgáltatásokat nyújtó, útdíj bevallási, flottamenedzsment és gépjárművédelmi termékcsomagot hozunk létre és ehhez 39 819 960 Ft (támogatási intenzitás: 62%) vissza nem térítendő támogatásban részesül a „Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés ” című pályázati kiíráson, a Széchenyi 2020 Projekt keretében.

A projektnek köszönhetően nő a cég hazai ismertsége, versenyképessége, fejlődik üzleti és működési környezete.

A projekt során létrejött egy IoT (Internet of Things) technológiákat alkalmazó, teljesen külön üzletágakban tevékenykedő partnerek számára is értékes szolgáltatásokat nyújtó flottamenedzsment és gépjárművédelmi termékcsomag. A szolgáltatások egy része a tehergépjárműveket érintő fedélzeti egységek többcélú felhasználása révén válik elérhetővé, ami a termékcsomag bevezetését automatikusan segíti, mert a már használatban lévő eszköz jelenti a felhő alapú szolgáltatások fix költséget jelentő fizikai rétegét. Az elsődleges célcsoporton felül - teljesen más szakterületek résztvevői számára hasznos - külön adatszolgáltatások további paci hasznosulást eredményeznek. Az IoT alapelve, hogy mindent internetre kell csatlakoztatni, de nem csak eszköz-szerver kapcsolatot jelent, mely már korábban is létezett, hanem a legkülönbözőbb eszközöktől származó adatokra épülő szolgáltatásokat. A tradicionális megoldások körébe tartozik a GPS-GSM alapú flottakövető eszköz, mely pozíció adatokat küld egy távoli szerverre. Az IoT rendszernél azonban az eszköz az elsődleges céljához képest sokkal szélesebb körben gyűjt adatokat, melyek más rendszerek összekapcsolásával a legkülönbözőbb szolgáltatásokat nyújtják, nem csak a flotta tulajdonosának, de megfelelő adatvédelem mellett harmadik félnek is: Olyan külső cégeknek, akiknél a szenzorokból nyert adatok piaci értéket képviselhetnek. Például egy meteorológiai előrejelzést szolgáltató cég számára fontos információ az eszköz által mérhető hőmérséklet, páratartalom és légnyomás adatok. Ezeket az értékeket ország mindössze 50-100 pontján mérnék, de az adatszolgáltatásnak köszönhetően egyszerre több ezer járműről érkezik mérési eredmény. A fentiekből következik, hogy egy ilyen termék piacképesebb, hiszen egy eszközre jóval több és komplexebb szolgáltatás épül. Egyszerre több, egymástól teljesen eltérő üzletágak résztvevői könyvelnek el nyereséget egyetlen eszköz többcélú működése révén. A pályázat keretében ezen piaci és műszaki lehetőségek mentén fejlesztettünk új termékeket és szolgáltatásokat.

Projekt kezdési dátuma: 2017.11.01

Projekt befejezési dátuma: 2019.10.31

Kedvezményezett: General Mechatronics Kft., 1118 Budapest, Nándorfejérvári út 33.fsz.2.

https://www.generalmechatronics.com